Aromaterapi (Doft och Harmoni)

Aromaterapi är en kompletterande behandlingsform där vi använder oss av eteriska oljor. De eteriska oljorna har både fysiska, subtila och psykiska egenskaper och kan användas i bl.a massage, inhalation, omslag och bad.

Behandlingarna är i första hand avstressande. Stress är idag ett stort hälsoproblem och orsaken till många sjukdomar.

I naturen finns det mesta för oss människor. Eteriska oljor kommer från olika växter som man destillerar, då utvinns växtens s.k hormon som sitter i små hålrum eller körtlar i växtens olika delar. Det kan vara i hela växten, eller i roten, bladen, barken eller blommorna. Oljorna är inte feta utan avdunstar lätt och sprider sig i luften. Eterisk betyder lättflyktig och oljorna är aromatiska d.v.s doftar.

Eteriska oljor innehåller olika kemiska blandningar t.ex alkoholer, som har olika egenskaper t.ex bakteriedödande, svamphämmande, bedövande, virushämmande, antiinflammatoriska, smärtstillande, sammandragande, värmande och kylande mm.

Förutom de Eteriska oljornas egenskaper har massagen effekter som frisläppande av lugn och ro hormoner och ökar blodcirkulationen. Bad är värmande och avslappnande och en trevlig doft höjer humöret.